Overslaan en naar de inhoud gaan

Praktijkcursus Grofwildverwerking en Schiettraining Grofwild

Heeft u bij de SJN de cursus wildhygiëne gevolgd of  de cursus Kennis & Beheer van Reeën?
Wellicht zou u nog meer praktijkkennis willen hebben over het verwerken van wild. Hoe behandel je het wild na het doden? Hygiënisch ontweiden, inspectie en controle, koelen en verwerken. Hoe draag je bij aan de voedselveiligheid? 

Het Praktijk Centrum Jacht & Fauna organiseert ééndaagse praktijkcursussen Grofwildverwerking en deze worden gehouden op de Veluwe in het plaatsje Oene bij de zelfslachtende slager Ter Weele.
U leert in deze cursus ontweiden ‘inclusief ringeln’, controleren op bijzonderheden in het kader van de voedselveiligheid, villen, uitsnijden, ontvliezen, portioneren en verpakken.

Wij kunnen u deze praktijkcursus van harte aanbevelen!

Als u dat wilt, kunt u deze cursus combineren met de ‘Schiettraining Grofwild’. Deze praktijktraining bestaat uit één avond en wordt gehouden op de kogelbaan bij Nationaal Jachtschietcentrum De Berkenhorst in Elspeet.

In deze training leert u o.a. het inschieten/controleren van uw eigen geweer, de juiste plaatsing van het schot in verschillende situaties, ademhaling, ritme, en trekkertechniek, verschillende schiethoudingen, verhoogde schietintensiteit (vangschot en meerdere doelen).

Voor meer informatie over beide cursussen en voor inschrijving verwijzen wij u naar de website van PC Jacht & Fauna: www.pcjacht.nl