Overslaan en naar de inhoud gaan

Beter Ganzenbeheer

Algemene informatie cursus Beter Ganzenbeheer

In de cursus Beter Ganzenbeheer bespreekt Reinier Enzerink, deskundige en ganzenbeheerder alles op het gebied van ganzenbeheer in Nederland. De afgelopen jaren zien we de populatie overzomerende ganzen steeds verder toenemen. Maar ook overwinteren er steeds meer ganzen in de Hollandse polders. De groeiende populaties vragen soms om maatregelen. Hoe gaat het beheer van deze populaties nu precies? En welke wetgeving en regels komen hierbij kijken? En op welke wijze kunnen er ganzen op een weidelijke manier worden geschoten met behulp van de juiste middelen?

Tijdens één dagdeel (ochtend- of middag) bespreken we alle aspecten die naar voren komen bij de gans in Nederland, aangevuld met veel voorbeelden en tips uit de praktijk. Hierbij zullen we naast een theoretische gedeelte ook veel over de praktijk bespreken. Het gebruik van lokkers en welke soorten lokkers zijn er allemaal op de markt? En welke andere lokmiddelen zijn er beschikbaar en hoe pas je deze toe? Rekening houdend met de windrichting jachthutjes plaatsen: hoe krijg je ganzen binnen schot zodat deze weidelijk geschoten kunnen worden?

Tevens wordt er gekeken wat er na het schot allemaal komt kijken. Het verwerken en afzet van geschoten ganzen komt aan bod. En wat kun je als jager doen om bij te dragen aan de uitleg van het benodigde ganzenbeheer aan een breder publiek?

Op aanvraag kan deze cursus ook binnen WBE’s worden georganiseerd!!

Cursus

Locatie: Jacht- en Schietsportcentrum Dorhout Mees in Biddinghuizen.

Theorie
Beter Ganzenbeheer 2024 ochtend 14 sept. zaterdag 28 plaatsen vrij
Beter Ganzenbeheer 2024 middag 14 sept. zaterdag 24 plaatsen vrij
Beter Ganzenbeheer 2024 ochtend 13 okt. zondag 21 plaatsen vrij
Beter Ganzenbeheer 2024 middag 13 okt. zondag 23 plaatsen vrij
Beter Ganzenbeheer 2024 ochtend 9 nov. zaterdag 35 plaatsen vrij
Beter Ganzenbeheer 2024 middag 9 nov. zaterdag 37 plaatsen vrij

Kosten

Het deelnamegeld bedraagt: € 35,-- inclusief 21% btw

€ 35,00